15.9 C
London
20/05/2024
salaminatv.gr
Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πότε θα είναι έτοιμο το ανακαινισμένο Μέγαρο του ΟΤΕ

Κοινοποίηση

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ανακατασκευή των κεντρικών γραφείων του ομίλου ΟΤΕ στο Μαρούσι καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και των εναπομεινάντων ορόφων. Ήδη ένα μέρος των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μισθωμένο κτίριο της Παιανίας, έχουν μεταφερθεί στο εμβληματικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι ενώ μόλις τελειώσει το σύνολο των εργασιών στο 13 ορόφων κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας, τότε τμηματικά θα εγκατασταθεί και το υπόλοιπο προσωπικό στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Θυμίζουμε ότι το πλάνο του ομίλου προέβλεπε την υλοποίηση της ανακατασκευής σε φάσεις ανά όροφο σε βάθος τριετίας με την τμηματική μεταφορά των εργαζόμενων σε άλλα κτίρια. Το ξέσπασμα, ωστόσο της πανδημίας του κορονοϊού ώθησε σε κάποιο βαθμό προς τα πίσω το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Το Μέγαρο του ΟΤΕ, το οποίο αποτελεί το όγδοο πιο ψηλό κτίριο στην Ελλάδα και τοπόσημο της γύρω περιοχής, έχει ανεγερθεί σε μια έκταση 52 στρεμμάτων με συνολική δόμηση 64.785,10 τ.μ..

Η κίνηση να μετεγκατασταθούν οι εργαζόμενοι του OTE από τις εγκαταστάσεις στην Παιανία, οι οποίες ανήκουν στην Prodea, στο διοικητικό μέγαρο του ομίλου, εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο μείωσης των λειτουργικών του εξόδων καθώς και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.  Άλλωστε, το έργο της ανακατασκευής έχει αναλάβει να εκτελέσει ως εργολάβος η θυγατρική του ομίλου, η ΟΤΕ Ακίνητα.

Στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ακινήτων, τα έσοδα από τις μισθώσεις από τον ΟΤΕ ανήλθαν το 2021 στα 28,773 εκατ. ευρώ, τα μισθώματα από λοιπές εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκαν στα 19,6 εκατ. ευρώ και τα μισθώματα από τρίτους άγγιξαν το ποσό των 3,171 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Τουρισμός για Όλους 2024»: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι

Έρχεται η εφαρμογή «Εύδοξος» στο gov.gr – Πώς θα εξυπηρετεί τους προπτυχιακούς φοιτητές

Τραυματισμός ατόμου σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα