15.9 C
London
20/05/2024
salaminatv.gr
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΑΛΑΜΙΝΑ

Σαλαμίνα: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εκβιασμούς

Κοινοποίηση

Σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εκβίαση και δωροληψία, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και εργαζομένων σε οικοδομές. 

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Σαλαμίνα συνελήφθησαν, το πρωί της Κυριακής, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το χρονικό

Η υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται στις 21 Ιουνίου του 2023, όταν ένας άνδρας κατήγγειλε, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία στην περιοχή της Σαλαμίνας, παίρνει χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζητάει χρήματα από άτομα που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες κτιρίων, ώστε να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών. 

Οπως προέκυψε, ένας 38χρονος αστυνομικός εκβίαζε και απαιτούσε χρήματα και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ μπαρ και εστιατορίων για επικείμενους ελέγχους από την υπηρεσία του ή άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο δεύτερος αστυνομικός, 43 ετών, προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζομένων σε οικοδομικές εργασίες, καθώς την ώρα που είχε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και σπίτια που γίνονταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ τους απειλούσε ακόμα και με σύλληψη.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εγκαίνια Παιδικής Χαράς Αιαντείου

Ειδικά στοιχήματα με ενισχυμένες αποδόσεις κάθε μέρα από το Πάμε Στοίχημα

Σαλαμίνα: Συνελήφθη 70χρονος δραπέτης που τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη